Toont alle 4 resultaten

Accessoires

39,95
Kopen
44,95
Kopen
34,95
Kopen
9,95
Kopen

Wanneer u een luchtreiniger van ProAirTech heeft aangeschaft, weet u dat u een kwaliteitsproduct in huis hebt gehaald. U wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk baat bij hebben. Het is daarom belangrijk dat u uw luchtreiniger zo goed mogelijk onderhoudt. Dit is gelukkig erg eenvoudig en wordt duidelijk voor u uitgelegd in de handleiding van de luchtreiniger.

Een belangrijk onderdeel van het onderhoud is het schoonmaken van de filters, zoals het HEPA filter en het koolstoffilter. Deze filters kunnen naar verloop van tijd vervuild raken waardoor uw de luchtstroom minder krachtig wordt. U kunt het voor-filter er gewoon uithalen en met de stofzuiger schoonmaken. Het is echter ook mogelijk om het filter onder de kraan te reinigen. Bedenk echter wel dat de rest van de filters niet tegen water of vloeistoffen kunnen en dus niet afwasbaar zijn.

Filterset ProAirTech

De filters van onze luchtreinigers gaan gemiddeld één jaar mee, maar er zijn factoren die dit kunnen indammen. Krijgt uw luchtreiniger te maken met zwaardere vervuiling zoals sigarettenrook dan zullen de filters hoogstwaarschijnlijk korter dan een jaar meegaan. U kunt aan de filters zien dat deze aan vervanging toe zijn wanneer deze grijs of bruin van kleur worden of wanneer de bijbehorende filtervervangingslampjes gaan knipperen. Voor het vervangen van deze filters heeft u natuurlijk een nieuwe filterset nodig. Op onze site vindt u tussen de accessoires onze filterset in twee verschillende modellen. Onze filtersets bestaan uit twee filters: Het HEPA filter en het koolstoffilter.

Het HEPA filter

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. HEPA filters onderscheppen stofdeeltjes door middel van drie mechanismen. Daarom zijn deze luchtfilters zo effectief. HEPA filters houden 99,7% van alle deeltjes groter dan 0,3 micrometer tegen. Normaal gesproken zijn dit erg lastige deeltjes om uit de lucht te verwijderen. Daarom is een HEPA filter erg belangrijk voor iedereen die schone lucht belangrijk vindt. Zo filtert het HEPA filter onder andere boompollen, huisstofmijt en schilfers.

Het koolstoffilter

Het andere onderdeel van de filterset van ProAirTech is het koolstoffilter. Dit filter heeft een honinggraadstructuur waar honderden bolletjes actieve kool in zitten. Het koolstoffilter wordt gebruikt om vieze geurtjes te bestrijden. Het kool in het filter absobeert namelijk de geurtjes, maar ook schadelijke stoffen.

Filterset ProAirTech voor onderhoud

U begrijpt dus dat het onderhoud van de filterset met het HEPA filter en het koolstoffilter erg belangrijk is voor uw luchtreiniger. Onze beide filtersets zijn allebei voor slechts een paar tientjes beschikbaar. U zou deze vervangingsproducten dus kunnen zien als een kleine, maar belangrijke investering. Want wanneer u uw filterset tijdig vervangt, zult u de levensduur van uw luchtreiniger optimaliseren waardoor u zo lang mogelijk van uw nieuwe aankoop kunt genieten. Ga dus verstandig om met uw luchtzuiveraar. Reinig en vervang de onderdelen op tijd en profiteer jarenlang van gezonde en fijne lucht, daar waar u dat het meeste nodig heeft.