een luchtreiniger kopen tegen huisstofmijt-allergie?

Als astma patiënt  bent u vast wel eens gewezen op de nadelige gevolgen van de luchtkwaliteit door uitwerpselen en huidschilfers van de huisstofmijt. Maar wist u dat ook allergische reacties zoals benauwdheid of branderige ogen veroorzaakt kunnen worden door deze kleine boosdoener? Op deze pagina vindt u meer informatie over de schadelijke gevolgen voor de luchtkwaliteit door de huisstofmijt. Ook leest u hoe het kopen van een allergie luchtreiniger met ionisator en HEPA filter u kan helpen de huisstofmijt te bestrijden door ze te doden en te verwijderen zodat u in de meeste gevallen minder of zelfs helemaal geen last meer van uw huisstofmijtallergie in huis heeft. 

Allergie luchtreiniger huisstofmijt

De huisstofmijt is een onzichtbaar kleine mijt die in elk huis terug te vinden is. De mijt leeft vooral op warme plekken in uw huis, denk daarbij aan kussens, matrassen, gestoffeerd meubilair (zoals banken en stoelen) en tapijt. De huisstofmijt komt overal ter wereld voor. Het beestje gedijt het beste bij een temperatuur rond de 25 graden, maar ook bij lagere temperaturen overleeft de huisstofmijt. Daarnaast is de huisstofmijt gesteld op een hoge luchtvochtigheid.

De huisstofmijt leeft onder andere van huidschilfers van mensen. Deze vindt de huisstofmijt vooral in beddengoed maar ook in banken, op stoelen en in tapijten vindt de huisstofmijt voldoende voedsel om te overleven. De huisstofmijt is op zichzelf ongevaarlijk voor de gezondheid. De uitwerpselen en de huidschilfers van de mijt zijn dat echter niet. Zij zijn verantwoordelijk voor een slechte luchtkwaliteit en een heel scala aan gezondheidsklachten.

Symptomen die kunnen wijzen op een schadelijke blootstelling aan de uitwerpselen en huidschilfers van huisstofmijt variëren van branderige ogen tot heftige jeuk. Maar ook een loopneus, benauwdheid en zelfs diarree kunnen veroorzaakt worden door huisstofmijt. Vooral voor mensen die lijden aan astma, en andere chronische aandoeningen van de luchtwegen, is de huisstofmijt een bedreiging voor een goede gezondheid.

Leef met huisstofmijt-allergie

Het kopen en plaatsen van een allergie luchtreiniger is een van de manieren om allergische reacties op huisstofmijt te voorkomen. Verder is het aan te raden om beddengoed regelmatig op hoge temperatuur te wassen (60 graden of hoger overleeft de huisstofmijt niet). Verder helpt goed stofzuigen tegen huisstofmijt en is ook het luchten van uw huis een goede remedie in de bestrijding van huisstofmijt.

Een luchtreiniger tegen huisstofmijt helpt vooral als deze voorzien is van een ionisator en HEPA filter. Een luchtreiniger met HEPA filter verwijderd de huisstofmijt uit de lucht terwijl de ionisator zorgt voor het doden van bacteriën en micro-organismen. Dit allemaal om de lucht in uw huis zo schoon mogelijk te maken om zo klachten door blootstelling aan de huisstofmijt te voorkomen. Luchtzuivering begint met ProAirTech.