De beste luchtreiniger voor allergie

Mensen met een allergie hebben vaak last van een overgevoelig afweersysteem. Een afweersysteem heeft een nuttige taak: het beschermt het menselijk lichaam tegen schadelijke stoffen zoals bacteriën en virussen. Bent u op zoek naar de beste luchtreiniger voor allergie? De luchtreinigers van ProAirTech zuiveren de lucht en zo heeft u in de meeste gevallen minder last van uw allergie.

Wat is een allergie? 

Bij mensen met een allergie reageert het afweersysteem op een afwijkende manier, in plaats van een reactie op een schadelijke stof reageert het systeem op onschuldige allergenen die zich in de lucht bevinden.

Voorbeelden van allergenen die bij mensen met een allergie tot problemen kunnen leiden zijn bijvoorbeeld stuifmeelkorrels, pollen, huidschilfers en haren van huisdieren en de beruchte uitwerpselen van huisstofmijt. Ook bepaalde schimmels kunnen bij mensen met een allergie tot een allergische reactie leiden. Daarnaast kunnen ook sigarettenrook, damp van schoonmaakmiddelen of veren en vogelstof van huisvogels tot een allergische reactie leiden.

Mensen met een allergie kennen de klachten die een allergische reactie oplevert. Hierbij een korte lijst van de meest voorkomende symptomen van een allergische reactie op verontreinigde lucht in uw huis of kantoor. Naast deze klachten zijn bij een allergie ook andere symptomen mogelijk. Raadpleeg bij twijfel altijd uw huisarts.

  • Overmatig tranende ogen,
  • niezen, hoesten, snotteren, een loopneus of een verstopte neus,
  • problemen met de ademhaling,
  • jeuk, eczeem of galbulten.
beste luchtreiniger voor allergie

Hoe helpt een luchtreiniger van ProAirTech?

Een luchtreiniger helpt doordat deze door middel van geavanceerde filters en filtertechnieken allergenen uit de lucht filtert. Hierdoor is de lucht schoner en zijn allergische reacties minder heftig. Het is zelfs mogelijk dat allergische reacties helemaal uitblijven. Om een luchtreiniger optimaal zijn werk te laten doen is een goede plaatsing in de ruimte die gefilterd moet worden noodzakelijk. Daarnaast is het belangrijk om de filters regelmatig te reinigen. Bekijk hier onze luchtreinigers die kunnen helpen bij allergieën.

De beste luchtreiniger voor allergie

Mensen die een luchtreiniger kopen om hun allergie-klachten te verminderen reageren in overgrote meerderheid positief op het effect van een luchtreiniger op hun klachten. Vooral mensen die last van een dierenallergie hebben zoals bijvoorbeeld hondenallergie, kattenallergie of vogelallergie hebben baat bij een beste luchtreiniger. Vaak kunnen mensen hun dieren in huis houden door een goede luchtreiniger te kopen. Ook tegen andere verontreinigingen in de lucht van uw huis of kantoor kan een luchtreiniger een probaat middel zijn. Wilt u weten hoe de ervaringen zijn van mensen die een luchtreiniger hebben gekocht ten aanzien van de luchtkwaliteit in hun huis? Lees dan de pagina met ervaringen over onze HEPA luchtreinigerDe beste luchtreiniger voor allergie koop u op ProAirTech.nl.

Onderhoud luchtreiniger

Een luchtreiniger in huis of kantoor moet goed onderhouden worden. Zeker als de lucht die gefilterd moet worden erg verontreinigd is moet het HEPA filter regelmatig vervangen worden. Als u het HEPA filter van uw luchtreiniger vervangt is goed zichtbaar wat een luchtreiniger precies doet: op het HEPA filter en alle andere filters is goed te zien welke deeltjes de luchtreiniger allemaal heeft verwijderd uit de lucht van uw huis of kantoor.