De meerwaarde van een ionisator

Een ionisator kan een zelfstandig apparaat zijn zonder filters, of zijn ingebouwd in de betere luchtreinigers die op de markt te koop zijn.

Een ionisator is een electrisch apparaat dat zuurstofmoleculen (negatieve ionen) de lucht instuurt die zich hechten aan stofdeeltjes die in de lucht zweven. Zoals allergenen en roetdeeltjes. Deze stoffen worden door de collector in de ionisator opgevangen en daarmee verwijderd uit de lucht. De grotere stofdeeltjes klonteren samen en dalen vervolgens neer. Deze kunt u vervolgens verwijderen met een stofdoek en de stofzuigen.

Negatieve ionen maken de zuurstofopname door het lichaam makkelijker en zorgen ervoor dat er minder histamine vrijkomt in de luchtwegen. Histamine is een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem en o.a. hoest kan veroorzaken. Een ionisator of luchtreiniger met ionosator kan verlichting brengen voor mensen met luchtwegaandoeningen, waaronder astma.

Ook mensen met rhinitis hebben baat bij een luchtreiniger met ionisator. Rhinitis is een ontsteking van het neusslijmvlies. Typische symptomen van rhinitis zijn neusloop, neusverstopping, niezen en jeuk thv de neus, oren, ogen en keel.

De meerwaarde van een ionisator zult u direct merken. Zodra u de ionisator heeft ingeschakeld.

Meer informatie:

Bekijk hier de ProAirTech ZX 7000 HEPA luchtreiniger met ingebouwde ionisator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *