HEPA luchtreiniger tegen kattenallergie

Katten zijn erg populair in Nederland. Recente schattingen laten zien dat rond 25% van de huishoudens een of meer katten heeft. Niet verwonderlijk, katten zijn namelijk leuke gezelschapsdieren. Wat is er nou fijner om met een spinnende poes op de bank te zitten. Bovendien vragen katten niet veel onderhoud. Wat is het dan vervelend als een kattenallergie roet in het eten gooit. Lees verder om meer te weten te komen hoe een HEPA luchtreiniger kattenallergie kan verzachten of zelfs kan verhelpen.

Kattenallergenen

HEPA luchtreiniger kattenallergie Over een kattenallergie doen verschillende verhalen de ronde. Soms zijn die waar, soms ook niet. Belangrijk om te weten is dat bij een kattenallergie het immuunsysteem reageert op een of meer kattenallergenen. Het meest voorkomende kattenallergeen is het Fel d1-eiwit wat wordt aangemaakt in de talgklieren van de kattenhuid. Dit eiwit is vooral aanwezig in kattenharen en huidschilfers (epitheel). Verliest de kat huidschilfers dan komt het Fel d1-eiwit in de lucht en uiteindelijk komt dit allergeen in de longen terecht. Van alle huisdieren zijn kattenallergenen vaak het sterkst. Dit komt omdat deze allergenen klein zijn en makkelijk tot diep in de luchtwegen doordringen. Ook het speeksel en urine van de kat bevat allergenen. Daarom kan een likje van een kat voor iemand met kattenallergie al flinke klachten opleveren.

Kattenallergie

Bij een kattenallergie reageert het immuunsysteem op een extreme manier op deze kattenallergenen. Het afweersysteem herkent deze lichaamsvreemde stoffen niet en probeert deze dan ook direct onschadelijk te maken. Hiervoor maakt het immuunsysteem overbodig veel histamine wat uiteindelijk zorgt voor een allergische reactie. Deze allergische reactie uit zich vaak in klachten als

  • niezen
  • jeuk
  • huiduitslag
  • ogen die tranen
  • verstopte neus
  • kortademigheid

Uiteraard verschillen de klachten per persoon. Ook de mate van klachten kan erg verschillend zijn. We raden u bij ernstige klachten altijd aan om uw huisarts te raadplegen.

HEPA luchtreiniger bij kattenallergie

Vaak is de eerste reactie bij een kattenallergie om de kat weg te doen. Dit is begrijpelijk, maar zeker niet altijd effectief. De kattenallergenen kunnen namelijk achter blijven in vloerbedekking, bank of andere stoffen. Ook heeft u of uw kind waarschijnlijk een emotionele band met uw kat opgebouwd. Gelukkig kan een luchtreiniger met HEPA filter een grote rol spelen in de afname van uw klachten. Het HEPA filter zorgt er namelijk voor dat kattenhuidschilfers uit de lucht worden gefilterd. De speciale techniek van het HEPA filter zorgt er ook voor dat de rest van de rondzwevende kattenallergenen uit de lucht worden gefiltert. Met een speciaal filtersysteem filtert een HEPA luchtreiniger tot wel 99,97% van vuile stoffen uit de lucht. Zo wordt uw huis vrij van kattenallergenen. Op die manier kan een HEPA luchtreiniger kattenallergie klachten flink verzachten of zelfs helemaal laten afnemen.

Proairtech bij kattenallergie

De luchtreinigers van Proairtech zijn uitermate geschikt voor mensen met een kattenallergie. Proairech`s luchtreinigers zijn standaard uitgerust met het HEPA filter. Bovendien wordt het HEPA filter gecombineerd met meerdere filtertechnieken, waaronder een ionisator. Dit zorgt ervoor dat de lucht op effectieve manier wordt gezuiverd van kattenallergenen en huidschilfers van uw kat. Ga uw kattenallergie dus te lijf en geniet weer van uw kat in huis. Luchtzuivering begint met Proairtech.