Vervangen van uw HEPA filter

Een luchtzuiveringsapparaat in huis laat de luchtkwaliteit in rap tempo toenemen. Niet onbelangrijk als we bedenken dat we gemiddeld 85% van ons leven binnenshuis doorbrengen. Een luchtreiniger zuivert lucht onder andere van allergenen, pollen, schimmels, fijnstof en nog veel meer. Hierbij speelt het HEPA filter een cruciale rol. Een HEPA filter vervangen maakt dan ook deel uit van het onderhoud van uw luchtreiniger.

HEPA filter vervangen Wat is een HEPA filter?

Een HEPA filter is een krachtige filter die bijdraagt aan optimale zuivering van lucht. Het HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter is oorspronkelijk ontwikkeld als technisch snufje voor de ruimtevaart. Het werd ontwikkeld om de ruimtes van astronauten te zuiveren. Dit werkte zo goed dat het systeem nu vele toepassingen kent. HEPA filters bestaan in verschillende klasses, door de Europese Unie vastgelegd. Zo heeft een stofzuiger bijvoorbeeld een HEPA filter van H12 over het algemeen. Onze luchtreinigers zijn uitgerust met filters uit de hoogste klasse H14. Dit betekent dat partikels tot één duizendste millimeter worden tegengehouden. Een HEPA filter H14 heeft een effectiviteit van 99,97%. Vandaar dat onze luchtreinigers ook zo effectief zijn voor mensen met astma, huisstofmijt en andere allergieën.

Een HEPA filter vervangen

Het HEPA filter is dus cruciaal voor een goede werking van uw luchtreiniger. Het is daarom van belang om de kleur van het HEPA filter goed in de gaten te houden. Kleurt dit grijs of bruin, dan is het tijd om het HEPA filter te vervangen. Normaal gesproken is dat ongeveer 1 keer per jaar. Heeft u te maken met sterke vervuiling of rookt u? Dan kan het zijn dat u het HEPA filter sneller moet vervangen. Laat u het vuile filter zitten dan kan een gezond en schoon binnenklimaat niet gegarandeerd worden. Een HEPA filter vervangen is niet moeilijk en spreekt in principe voor zich. Let er wel op dat u het nieuwe filter plaatst zoals het oude was aangebracht. Als het filter niet goed zit, kan het niet goed werken.

ProAirTech ook voor HEPA filters

Alle luchtreinigers van ProAirTech zijn uitgerust met een HEPA filter. Dit zorgt ervoor dat ProAirTech luchtzuiveringsapparaten tot de top behoren als het gaat om schone lucht. Heeft uw luchtreiniger een nieuw HEPA filter nodig? Dan kunt u ook bij ProAirTech.nl terecht. Op de pagina Accessoires kunt u uw HEPA-filter nabestellen. Heeft u hulp of advies nodig. Neem dan contact met ons op.