Hoe werkt een luchtzuiveringsapparaat?

Een luchtreiniger in huis of op kantoor heeft vele voordelen. Frisse en schone lucht zorgt namelijk voor de afname van allergieën en voor een betere gezondheid. Een luchtreiniger in de slaapkamer zorgt voor een verbeterde slaap. Na enkele dagen zult u het verschil merken en zich fitter voelen. Maar hoe werkt een luchtzuiveringsapparaat precies? Hoe wordt de lucht precies schoongemaakt? Hier zijn verschillende technieken voor. Wij leggen het u graag uit.

Technieken van een luchtzuiveringsapparaat

Grofweg kunnen de technieken van een luchtzuiveringsapparaat in twee categorieën ingedeeld worden: De groep van filters en de groep van ionisators. De groep van filters maakt de lucht schoon door middel van geavanceerde en ultra microscopische filters. De techniek van ionisatie zuivert de lucht door ionisatie.

Koolstoffilter

De filtertechnieken voor luchtreinigers kunnen ook weer verschillend zijn. Vaak komt men met een combinatie van filters tot hele goede resultaten. De ProAirTech luchtreinigers zijn bijvoorbeeld uitgerust met een koolstoffilter. Een koolstoffilter heeft een honingraatstructuur van microscopisch kleine bolletjes van koolstof. Daarnaast hebben de ProAirTech luchtreinigers ook een HEPA filter.

HEPA filterLuchtzuiveringsapparaat

Een HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter is een krachtige filter die oorspronkelijk uit de ruimtevaart komt. Het is een succesvolle techniek die met name in ziekenhuizen en scholen wordt toegepast. Dit komt omdat een HEPA filter zeer kleine stofdeeltjes uit de lucht kan filteren. Een luchtzuiveringsapparaat met HEPA filter wordt dan ook vaak ingezet voor mensen met een kattenallergie of huisstofmijt allergie. Ook mensen met astma kunnen baat hebben bij een luchtreiniger met HEPA filter.

Ionisatie

Veel luchtreinigers maken ook gebruik van een ionisator. Een ionisator is uitgerust met een elektrisch geladen naald die negatief geladen ionen produceert. De ionisator geleidt deze elektrisch geladen moleculen in de lucht. De negatief geladen ionen zoeken in de lucht naar positief geladen ionen. De positief geladen ionen zijn in dit geval de vuile stofdeeltjes in de lucht. U kunt hierbij denken aan fijnstof, allergenen, schimmels en bacteriën. Door de botsing van deze moleculen worden vuile stoffen onschadelijk gemaakt. Een ionisator wordt vaak ingebouwd in een luchtzuiveringsapparaat. Op deze manier is contact met de elektrisch geladen naald uitgesloten.

Voor het beste luchtzuiveringsapparaat, kies ProAirTech

ProAirTech luchtreinigers zijn uitgerust met zowel een koolstoffilter, een HEPA filter en een ionisator. De combinatie van technieken zorgt voor een meervoudige reiniging van de lucht. Hierdoor laat een luchtzuiveringsapparaat van ProAirTech niets aan het toeval over. Op deze manier kunt ook u genieten van schone lucht en weer ontspannen ademhalen!

Heeft u nog andere vragen over de werking van een luchtzuiveringsapparaat of wilt u advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team klantenservice helpt u graag verder.