gezond wonen en werken door luchtzuivering

Waarom is luchtzuivering belangrijk?

Luchtzuivering is niet meer of minder dan de lucht te ontdoen van bijvoorbeeld stoffen, pollen, roet, schimmels, rook en bacteriën. Waarom het zo belangrijk is om lucht te zuiveren, leggen we in dit artikel uit.

Luchtzuivering zorgt voor gezonde lucht
Met name door de vele CO2-uitstoot hebben we te maken met lucht van steeds slechtere kwaliteit. Helaas is het niet mogelijk om alles wat lucht vervuilt, te weren. Het beste wat we kunnen doen om toch gezondere lucht in te ademen, is door lucht te ontdoen van alle schadelijke stofjes. We kunnen lucht zuiveren met de zogenoemde luchtfilters of luchtreinigers. Er zijn tegenwoordig verschillende luchtfilters beschikbaar die lucht kunnen zuiveren. Deze filters kunt u op elk gewenste plek op kantoor of in huis installeren.

Waarom is gezonde lucht belangrijk?

Misschien heeft u in eerste instantie niet door wat vervuilde lucht met uw gezondheid kan doen. Toch kan u door vervuilde lucht verschillende gezondheidsproblemen krijgen, zoals:

  • Benauwdheid;
  • Hooikoorts;
  • Jeukende en/of waterige ogen;
  • Hoofdpijn;
  • Astma;
  • Bronchitis;
  • Allergische aanvallen.

Om deze gezondheidsproblemen zo goed mogelijk te vermijden, is het belangrijk dat er luchtzuivering plaatsvindt op de plekken waar u veel bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw werkplek of aan uw huis.

Wat zijn de voordelen van luchtreinigers?

Het grote voordeel van luchtreinigers is natuurlijk dat u dankzij deze apparaten de lucht binnenshuis kunt zuiveren. Deze luchtreinigers kunnen niet alleen schimmels, bacteriën en pollen uit de lucht halen, maar zelfs ook allergenen die afkomstig zijn van huisdieren en mijten. Bent u voor huisdieren of mijt allergisch? Dan kan een luchtreiniger er zomaar aan bijdragen dat u een stuk minder last, of zelfs helemaal geen last meer, van de allergie zult hebben. Bovendien is nog een groot voordeel van het reinigen van lucht dat ook vieze geurtjes verdwijnen.

U heeft binnen minder last van hooikoorts

Heeft u last van hooikoorts? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. De lente is doorgaans de periode waarin u het meeste last heeft van hooikoorts, omdat er dan weer volop pollen aanwezig zijn. In de meeste gevallen krijgen mensen last van hooikoorts, doordat pollen in een verontreinigde lucht zitten. Deze lucht ademt u in, waarna uw afweersysteem pollen in de ingeademde lucht probeert af te stoten. Pollen komen vooral in de natuur voor, maar doordat de buitenlucht ook naar binnenkomt, kunt u ook als u binnen bent, last hebben van hooikoorts.

Hoe helpt een schone lucht tegen hooikoorts?

Om binnenshuis hooikoorts tegen te gaan, is het een goed idee om thuis of op kantoor een goede luchtfilter te plaatsen. Deze luchtfilter ontdoet de lucht in het gebouw namelijk van pollen. Hierdoor zult u veel minder last hebben van uw hooikoorts. Wanneer de bomen en planten weer volop in bloei zijn, zijn pollen ontzettend veel in de buitenlucht aanwezig. Wilt u zo min mogelijk last hebben van uw hooikoorts? Dan is het aan te raden om, naast het eventueel innemen van de geschikte medicijnen, ook zoveel mogelijk op plekken te verblijven waar aan luchtreinigers zijn geïnstalleerd.

Beginnen met luchtzuivering? Laat ProAirTech uw helpen!

Wilt u graag beginnen met luchtzuivering? Dan bent u bij ProAirTech.nl aan het juiste adres. Bij ons kunt u namelijk terecht voor kwalitatief goede luchtreinigers tegen de meest scherpe prijzen.

Overweegt u om een luchtreiniger aan te schaffen, maar heeft u er eerst nog wat vragen over? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, want wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste reiniger.