Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger

Als u zelf af en toe een sigaret opsteekt heeft u het niet zo in de gaten maar anderen kunnen goed ruiken wanneer er een rookgeur is in een rookruimte in huis waar gerookt is. Ook na een feestje waar flink gerookt werd kan de lucht in huis naar rook ruiken. Gelukkig kunt u met een luchtreiniger de schadelijke rooklucht uit huis verwijderen.

Want iedereen wilt toch graag schone lucht in huis nadat er flink is gerookt? Daarom kan het kopen en plaatsen van een luchtreiniger waar sigarettenrook in de lucht hangt uitermate zinvol zijn. De rooklucht wordt in een rookruimte door een luchtreiniger gefilterd van alle nare luchtjes en schadelijke stoffen. Een luchtreiniger houdt de rooklucht tegen in een huis waar gerookt wordt en heeft dus zeker zin.

Rooklucht verwijderen met ProAirTech

De luchtreinigers van ProAirTech zijn zeer geschikt om rookluchtjes uit de lucht in huis te halen. Dit komt omdat de luchtreinigers van ProAirTech zijn uitgerust met onder andere een ionisator en koolstoffilter. En juist een koolstoffilter en ionisator zijn  uitermate geschikt voor het filteren en schoonmaken van rooklucht. De ionisator zorgt er voor dat de rooklucht word geneutraliseerd zodat u deze niet meer ruikt.

Een koolstoffilter is opgebouwd uit een honingraat-structuur met daarin allemaal microscopisch kleine bolletjes van koolstof. De lucht die in een luchtreiniger wordt gevoerd komt langs het oppervlak van deze kleine bolletjes waarna deze de schadelijke en vervelende ruikende deeltjes van de tabaksrook uit een pijp, sigaret of sigaar uit de lucht absorbeert.

Naast het koolstoffilter dat heel goed werk doet tijdens het verwijderen van rooklucht zijn luchtreinigers van ProAirTech ook voorzien van een ionisator die de rooklucht in huis verwijdert. De ionisator zuivert de verontreinigde lucht van sigarettenrook. Een luchtzuiveraar in combinatie met ionisator en koolstoffilter zal dan ook altijd voor een goede luchtzuivering zorgen in uw huis of kantoor.

Is rooklucht schadelijk?

Rooklucht bestaat voor een groot gedeelte uit onschadelijke stoffen. Toch is het inademen van tabakslucht ongezond vanwege het kleine gedeelte van deze rook dat wel schadelijke stoffen bevat. Deze schadelijke stoffen zijn vooral nicotine, aceton, stikstofmonoxide, koolmonoxide en teer. Vooral voor kinderen, astma en COPD patiënten en voor mensen die andere aandoeningen aan hun luchtwegen hebben is rooklucht erg ongezond.

Met een luchtreiniger wordt het overgrote gedeelte van deze schadelijke stoffen uit de lucht gefilterd. En daarmee wordt de lucht in huis weer van gezonde kwaliteit. En dat is natuurlijk mooi meegenomen: zowel de rooklucht als de ongezonde stoffen in deze lucht worden door een goede luchtreiniger verwijderd. Wilt u geen rooklucht meer in huis en wilt u graag schone lucht voor de kinderen? Wilt u een rooklucht verwijderen? Koop dan een ProAirTech luchtreiniger.

De verschillende gezichten van meeroken

Meeroken zoals hierboven beschreven heeft meerdere gezichten en vormen. De nieuwste onderzoeken laten zien dat meeroken ingedeeld kan worden in meerdere categorieën. Er wordt als eerste gesproken over de categorie ‘sidestream rook’. Sidestream rook gaat over rook dat bijvoorbeeld uit een smeulende sigaret of sigaar nog in de lucht wordt verspreid. De categorie ‘mainstream rook’ gaat over de rook die door de rokers zelf in de lucht wordt geblazen. Dus het uitademen van sigarettenrook. Er is ook nog een categorie die gaat over rook die door het papier van de sigaret in de lucht wordt verspreid. U zou wellicht denken dat ‘mainstream rook’ de meest schadelijke stoffen bevat. Dit is niet zo. Sidestream rook heeft de grootste concentratie van koolmonoxide, nicotine en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s).

Derdehandsroken, een onderschat probleem Rooklucht uit huis

Over het algemeen denken we dat we rooklucht met goede ventilatie uit ons huis kunnen krijgen. Helaas is dit een illusie. Als eerste blijkt uit onderzoeken dat pas na ongeveer 55 minuten de helft van de rooklucht binnenshuis verdwenen is. Maar ook deze helft is eigenlijk niet echt verdwenen. Rooklucht verspreidt namelijk microdeeltjes die in tapijt, meubelbekleding en andere stoffen trekken. Dit noemen we derdehandsrook. Deze derdehandsrook, vol met schadelijke en chemische stoffen, hecht zich dus aan oppervlakten. Op een later tijdstip kan het via de huid of via inslikken of inademen alsnog schade toebrengen. Met name nicotine kan via derdehandsroken veel schade aanrichten. Ook met stofzuigen kunt u derdehandsroken niet tegengaan. Onderzoekers troffen zelfs na twee (!) maanden na het roken nog derdehandsrook in meubels, vloerbedekking en gordijnen.

Gezondheidsrisico’s

Zowel derdehandsrook als meeroken brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Daar zijn wetenschappers het met elkaar over eens. Precieze getallen van het aantal slachtoffers zijn moeilijker te geven. Dit komt omdat meeroken en derdehandsrook moeilijk te achterhalen is. Wel worden er schattingen gegeven. Zo veroorzaakt meeroken enkele duizenden doden door hartproblemen. De groep van doden door longkanker wordt op enkele honderden geschat. Dit zijn getallen die er niet om liegen. Ook is het duidelijk dat vooral kinderen en longpatiënten als eerste gevolgen ondervinden van meeroken. Neem daarom uzelf en uw omgeving in bescherming. Ga meeroken en derdehandsroken tegen door frisse en schone lucht in uw omgeving te creëren.

ProAirTech, uw bondgenoot tegen rooklucht

Rooklucht is erg hardnekkig. Daarom zijn de ProAirTech luchtreinigers standaard uitgerust met koolstoffilter en ionisator. Hierdoor is rooklucht uit huis halen mogelijk voor iedereen. Uw lucht is binnenshuis gegarandeerd van topkwaliteit. Als officiële dealer in Nederland van ProAirTech luchtzuiveraars zijn wij u graag van dienst. U kunt bij ons terecht voor zowel de beste modellen van ProAirTech luchtreinigers als voor accessoires. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.