bestrijd schimmelsporen met een HEPA luchtreiniger

Schimmelsporen kunnen een negatief effect hebben op de gezondheid van mensen en dieren. Vooral mensen die problemen hebben met ademen of mensen die lijden aan andere luchtwegproblemen (denk aan hooikoorts maar ook aan astma) kunnen last hebben van schimmelsporen in de lucht. Reacties op schimmelsporen in de lucht verschillen van mens tot mens. Vooral niezen, een zere keel, jeuk en geïrriteerde ogen zijn veelvoorkomende klachten bij mensen die last hebben van schimmelsporen in de lucht. Bestrijd schimmelsporen met een HEPA luchtreiniger.

Schimmelsporen zijn kleine eencellige lichamen waaruit schimmels kunnen groeien. Ook bacteriën, paddenstoelen en bepaalde planten gebruiken sporen om zich voort te planten. Sporen, en dus ook schimmelsporen zijn zeer moeilijk te bestrijden: een spoor (of spore) kan overleven onder zeer ongunstige omstandigheden. Zowel uitdroging als verhitting kunnen een (schimmel)spoor niet altijd ombrengen.

Naast milde symptomen kunnen reacties op schimmelsporen ook heftige symptomen veroorzaken. Zo is chronische vermoeidheid een symptoom van langdurige blootstelling aan schimmelsporen. Ook braken, migraine en zelfs neurologische problemen kunnen veroorzaakt worden door langdurige blootstelling aan schimmelsporen. Raadplaag echter altijd een dokter als u een van deze symptomen heeft!

Ga schimmelsporen tegen

Langdurige blootstelling aan (schimmel)sporen is voor niemand goed. Het is daarom aan te raden om actie te ondernemen op het moment dat u schimmels aantreft in huis of kantoor. Begin allereerst met het luchten van de ruimte waarin de schimmel zich bevindt. Daarnaast is het kopen van een luchtreiniger een goede tweede stap in het bestrijden van schimmelsporen (en daarmee dus ook het bestrijden van de schimmel).

Met een luchtreiniger filtert u schimmelsporen uit de lucht. Een HEPA luchtreiniger van ProAirTech haalt zelfs een groot gedeelte van de aanwezige schimmelsporen uit de lucht van huis en kantoor. En daarmee worden een groot aantal van de ongezonde effecten van schimmels en schimmelsporen in huis ongedaan gemaakt. Koop een HEPA luchtreiniger van ProAirTech op ProAirTech.nl.