Luchtreiniger met ionisator

Wilt u een luchtreiniger aanschaffen? Dan komt u al snel het woord ionisator tegen. Maar wat is precies een ionisator? En waarom is een luchtreiniger met ionisator zo effectief? Op deze vragen probeert Proairtech.nl een antwoord te geven. Lees gauw verder over wat een luchtreiniger met ionisator precies is.

Waarom een luchtreiniger?

Wist u dat de lucht binnenshuis ruw geschat 5 keer zo vuil is als buitenshuis? Dat kan soms best wel eens schrikken zijn. Goed ventileren helpt een beetje, maar is niet voldoende om de lucht te zuiveren. Fijnstof, pollen en andere vuile stoffen komen namelijk gewoon mee naar binnen. Een luchtreiniger kan hier verandering in brengen, zodat u ook binnenshuis weer gerust kunt ademhalen.

Wat is een luchtreiniger met ionisator? Luchtreiniger met ionisator

Luchtreinigers maken gebruik van verschillende technieken. Een luchtzuiveraar kan bijvoorbeeld gebruik maken van filters, adsorptie, UV-C licht of ionisatie. In de meeste gevallen gebruikt een luchtreiniger een combinatie van deze technieken om de lucht zo goed mogelijk te zuiveren. Een luchtreiniger met ionisator is dus een luchtzuiveraar die de techniek van ioniseren gebruikt om lucht te ontdoen van vuile stofjes.

Waarom een ionisator?

Waarom kiezen voor een luchtreiniger met ionisator? Ionisatie is een geavanceerde technische toepassing van luchtzuivering waarvan de resultaten onomstreden zijn. Met name voor mensen met huisstofmijt, een allergie of astma maakt vaak juist de ionisator het verschil. Met een ionisator worden tot 97,97% van vuile microstofjes uit de lucht gezuiverd. Dit maakt een groot verschil.

Hoe werkt een ionisator?

Een ionisator is vaak in een luchtreiniger ingebouwd. Door middel van een elektrisch geladen naald brengt een ionisator negatief geladen zuurstofmoleculen in de lucht. Als deze negatief geladen ionen in de lucht zijn, gaan ze als het ware op ‘zoek’ naar vuile zuurstofmoleculen die positief geladen zijn. Denk hierbij aan allergenen, fijnstof, bacteriën, pollen en schimmels. Wanneer de negatief geladen ionen botsen met deze vuile stoffen worden deze geëlimineerd. Wist u overigens dat negatief geladen ionen goed zijn voor de gezondheid? De lucht wordt er fris van. Het is te vergelijken met de lucht na een regenbui of met frisse berglucht.

Verkoopt Proairtech.nl luchtreinigers met ionisator?

De luchtreinigers van ProAirTech beschikken over een cluster ionisator. Dat wil zeggen dat de elektrisch geladen naald van de ionisator veilig is ingebouwd in de luchtreiniger. Naast het feit dat luchtreinigers van ProAirTech zijn uitgerust met een ionisator, worden ook een koolstoffilter, antibacteriële coating filter en een HEPA filter gebruikt. Op deze manier worden meerdere technieken gebruikt om ook in uw woning of kantoor frisse lucht te garanderen. Wilt u meer weten of zoekt u advies? Aarzel niet om contact op te nemen. Ons team klantenservice helpt u graag.