Luchtreiniger hooikoorts: minder last van hooikoorts

Het ene jaar begint de lente laat, het andere jaar vroeg. Hoe dan ook, voor hooikoortspatiënten is elke lente weer het begin van een periode waarin heel wat gesnotterd en geniest wordt. Maar ook andere klachten zoals tranende ogen, benauwdheid en hoesten horen bij een hooikoorts allergie. Dat hooikoorts met al deze symptomen erg vervelend is spreekt voor zich. Gelukkig kunt u tegenwoordig goede medicijnen kopen tegen hooikoorts. Een goede luchtreiniger kopen kan daarnaast ook helpen bij het bestrijden van hooikoorts klachten.

Hooikoorts wordt in veel gevallen veroorzaakt door met pollen verontreinigde lucht. Deze verontreinigde lucht ademen hooikoorts patiënten in waarna het afweersysteem van hooikoorts patiënten probeert de met pollen verontreinigde lucht kwijt te raken door niezen, hoesten en snotteren. Naast een allergische reactie op pollen kunnen hooikoorts patiënten ook reageren op stuifmeel en andere verontreinigingen in de lucht die ze inademen.

De allergische reactie op pollen, wat op haar beurt weer een ander woord is voor stuifmeel, komt bij 10 tot 20% van de Nederlanders voor. Daarmee is hooikoorts veruit de nummer een seizoensgebonden kwaal in Nederland. De periode waarin hooikoorts patiënten vooral last hebben loopt synchroon op met de bloeitijd van bomen en grassen. Zo hebben veel mensen in het begin van de lente last van de bloei van berkenbomen. Zij reageren sterk op de pollen die deze boom afscheidt.

Een goede luchtreiniger kan helpen

Omdat hooikoorts zich vooral manifesteert bij hoge concentraties aan pollen. Vooral op warme dagen met veel wind is het voor veel hooikoorts patiënten afzien. Uiteraard kan een goed medicijn helpen tegen hooikoorts. Ook het kopen van een luchtreiniger kan helpen. Door de geavanceerde filters van hedendaagse luchtreinigers wordt  de lucht in huizen en kantoren voor een groot gedeelte ontdaan van de pollen die hooikoorts veroorzaken.

Luchtreiniger hooikoorts: minder last van hooikoorts. Heeft u hooikoorts en wilt u graag minder klachten? Overweeg dan om een goede luchtreiniger te plaatsen. Een luchtreiniger tegen hooikoorts helpt uiteraard alleen binnenshuis of op kantoor. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk binnen te blijven, waar de lucht gefilterd wordt. Ook is het belangrijk om niet teveel te luchten. Met het luchten van kantoor of woning laat u nieuwe verontreinigde lucht binnen.

Een luchtreiniger hooikoorts kopen

Proairtech.nl levert een HEPA luchtreiniger met vijf verschillende en geavanceerde filters. Deze filters halen een groot gedeelte van de pollen uit de lucht in huis. Daarmee is de Proairtech ZX 9000 luchtreiniger een goed middel in het bestrijden van hooikoorts-klachten. Helaas is een luchtreiniger geen wondermiddel tegen hooikoorts. Uw klachten zullen er hooguit mee verminderen. Op momenten dat u naar buiten gaat wordt u  alsnog worden blootgesteld aan met pollen verontreinigde lucht met hooikoorts klachten als gevolg.