Misschien rookt u zelf of misschien uw partner of een andere huisgenoot. Niet altijd is het mogelijk om naar buiten te gaan om daar een sigaret op te steken. Jammer genoeg is rooklucht indringend en kruipt deze overal waar het maar kan. Dit maakt dat, zelfs als men maar heel af en toe in huis rookt, de lucht lang blijft hangen. Gelukkig is er nu een oplossing om rooklucht uit huis te halen.

Waarom rooklucht uit huis halen?Rooklucht uit huis

De vervelende geur van rooklucht kan een belangrijke reden zijn om rooklucht uit huis te willen halen. Binnenshuis is het nu eenmaal beter toeven als de boel schoon en fris ruikt. Wonen en werken gaat een stuk beter als de luchtkwaliteit goed is. Maar dit is vaak niet de enige reden. Rooklucht kan namelijk schadelijke stoffen bevatten. Natuurlijk is rooklucht niet te vergelijken met het roken zelf, maar toch is dit verre van gezond. In tabakslucht blijft altijd een klein gedeelte nicotine, koolmonoxide, teer stikstofmonoxide en aceton achter. Het kan zijn dat u kleine kinderen heeft die u niet wilt blootstellen aan deze schadelijke stoffen. Of misschien bent u allergie gevoelig. Ook mensen met astma en COPD kunnen rooklucht missen als kiespijn. In dat geval is het zaak om de luchtwegen zo gezond mogelijk te houden. Iets waarbij rooklucht natuurlijk niet aan mee helpt.

Luchtreiniger met ionisator en koolstoffilter

Gelukkig kan een simpele maatregel u helpen korte metten te maken met rooklucht binnenshuis. Een luchtreiniger in huis plaatsen helpt zowel om schadelijke stoffen uit de lucht te halen als nare luchtjes te elimineren. Om dit te bereiken zijn twee dingen belangrijk: een ionisator en een koolstoffilter. Een koolstoffilter zorgt dat de lucht in huis wordt gefilterd. Deze filter kunt u voorstellen als kleine minuscule bolletjes van koolstof die in een honingraat structuur zijn gerangschikt. Op deze manier wordt de rooklucht uit de lucht gezuiverd. Daarnaast is een ionisator nodig om deze werking aan te vullen. Een ionisator neutraliseert door elektrische ladingen schadelijke stoffen in de lucht. Dit is zeker in het geval van rooklucht een ‘must’.

ProAirTech, uw bondgenoot tegen rooklucht

Rooklucht is erg hardnekkig. Daarom zijn de ProAirTech luchtreinigers standaard uitgerust met koolstoffilter en ionisator. Hierdoor is rooklucht uit huis halen mogelijk voor iedereen. Uw lucht is binnenshuis gegarandeerd van topkwaliteit. Als officiële dealer in Nederland van ProAirTech luchtzuiveraars zijn wij u graag van dienst. U kunt bij ons terecht voor zowel de beste modellen van ProAirTech luchtreinigers als voor accessoires. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.