Wat is ionisatie

Wanneer u zich verdiept in methoden om lucht in huis te zuiveren in huis, dan stuit u wellicht al gauw op de term ionisator. Veel moderne luchtreinigers maken gebruik van ionisators om lucht effectief te reinigen. Maar wat is ionisatie precies? In dit artikel leggen wij u graag uit wat ionisatie is en hoe dit proces bijdraagt aan schone lucht bij u in huis of op kantoor.

Wat houdt ionisatie in?

Ioniseren is een moderne technische toepassing om lucht in huis te reinigen. Een luchtreiniger met een ionisatiefunctie zorgt dat er negatief elektrisch geladen ionen in de lucht worden gebracht. Deze elektrisch geladen ionen gaan in de lucht als het ware op zoek naar vuile stofjes zoals schimmels, bacteriën of fijnstof. Er zijn twee theorieën die laten zien wat er gebeurd met de elektrisch geladen ionen in de lucht:

* De elektrisch geladen ionen plakken aan de vuile stofdeeltjes vast, maken ze zwaar en laten ze op de grond vallen. Zo kan de vervuilde lucht niet meer ingeademd worden.

* Het zou ook kunnen dat de negatief geladen ionen botsen met schadelijke stoffen die positief zijn. Door de botsing van positief en negatief geladen zuurstofmoleculen worden schadelijke en vuile stofdeeltjes geneutraliseerd.

Welke van de twee theorieën het bij het juiste eind heeft is tot op heden niet bekend. Wat we wel zeker weten is dat het ionisatieproces gegarandeerd schadelijke stofdeeltjes uit de lucht haalt. Het resultaat? Een luchtkwaliteit waar u blij van wordt!

Hoe werkt een ionisator? Ionisatie

Een ionisator geleidt de geladen ionen door middel van een naald in de lucht. Deze naald staat onder hoge spanning, maar heeft een laag vermogen. Natuurlijk zit deze naald veilig ingebouwd in de ionisator. U hoeft dus niet bang te zijn dat u hiermee in aanraking komt. Ionisators worden soms los verkocht, maar we zien vandaag de dag dat ze meestal geïntegreerd zijn in luchtreinigers. Ook ProAirTech luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator.

Waarom ioniseren?

Bij luchtreiniging worden vaak filters gebruikt om de lucht te zuiveren. Dit is een goede techniek, maar door deze te combineren met ionisatie wordt een optimaal resultaat behaald. Bovendien heeft een ionisator het vermogen om juist extreem kleine deeltjes uit de lucht te zuiveren. Met een ionisatiefunctie gebruikt u een van de meest geavanceerde technieken om de kwaliteit van uw lucht leefomgeving te waarborgen. Heeft u last van astma, allergieën of gevoelige luchtwegen? Dan is een luchtreiniger met ionisator zeker aan te bevelen. De negatief geladen ionen die de ionisator uitzendt zijn namelijk gunstig voor uw gezondheid. Het zorgt voor een luchtsamenstelling zoals u in de natuur ervaart, zoals bijvoorbeeld na een onweersbui of in de bergen.

ProAirTech, luchtreinigers met ionisator

ProAirTech.nl is de officiële Nederlandse dealer en importeur van ProAirTech luchtreinigers. Onze luchtreinigers zijn van superieure kwaliteit en worden aangeboden tegen een scherpe prijs. Kijk op onze product pagina voor het aanbod. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.