Volgens een recente schatting brengen wij ongeveer 90 % van onze tijd binnenshuis door. Wellicht denkt u dat u binnenshuis veilig bent voor fijnstof en andere vervuilde lucht. Dit is helaas niet het geval. De lucht binnenshuis is over het algemeen 5x zo vuil als de lucht buitenshuis. Een ioniserende luchtreiniger voor in huis of op kantoor is dus geen overbodige luxe. Lees gauw verder om te begrijpen waarom ProAirTech luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator functie.

Wat is een ioniserende luchtreiniger?

Een luchtreiniger of luchtzuiveraar kan op verschillende manieren de lucht zuiveren. Zo kan een luchtreiniger de lucht zuiveren door middel van een filter, adsorptie, ionisatie of UV-C licht. Dit zijn allemaal technieken waarmee vuile stofjes in de lucht worden gefilterd of onschadelijk gemaakt kunnen worden. Een ioniserende luchtreiniger is dus simpelweg een luchtzuiveraar die gebruik maakt van de techniek van ionisatie.

Hoe werkt een ioniserende luchtreiniger?

Ionisatie is een geavanceerde technische toepassing om lucht te zuiveren. ioniserende luchtreinigerEen ionisator geleidt negatief geladen ionen in de lucht. Dit zijn elektrische geladen zuurstofmoleculen die in de lucht op zoek gaan naar fijnstof, allergenen, schimmels, pollen of bacteriën. Bij het botsen van deze verschillend geladen moleculen worden de vuile stofjes in de lucht onschadelijk gemaakt. Het is dus een techniek van elektrisch geladen deeltjes voor verwijdering van vuile zuurstofmoleculen in de lucht.

Waarom een ioniserende luchtreiniger?

Luchtreinigers met een ionisatie functie zijn bijzonder effectief. Zeker voor het elimineren van huisstofmijt, fijnstof en allergenen is het een techniek die enorme resultaten laat zien. Vooral klanten met allergieën of luchtwegproblemen vertellen ons veel baat te hebben bij een ioniserende luchtreiniger. Deze zorgt er namelijk voor dat 97,97% van de vuile microstofjes geëlimineerd worden.

Zijn ProAirTech luchtreinigers uitgerust met ionisatie?

ProAirTech luchtreinigers zijn uitgerust met een cluster ionisator. Dit betekent dat onze luchtreinigers dus ioniserend zijn. Dit is echter niet het enige. Onze ProAirTech luchtreinigers zijn namelijk ook uitgerust met een HEPA filter, koolstoffilter en antibacteriële coating filter. Hiermee zetten de ProAirTech luchtreinigers dus meerdere technieken (o.a. adsorptie, ionisatie en filtertechniek) in om tot het beste resultaat te komen.

Meer weten?

Bent u ook klaar voor frisse en schone lucht binnenshuis? Heeft u vragen of wilt u advies van onze experts? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.